Het is een schande! – Shaykh Raslaan

• Shaykh Mohammed Sa’ied Raslaan

O dienaren van Allaah! O gemeenschap van Mohammed – sallallaaho alayhi wa ‘alaa aalihi wa sallam -! De Qor-aan is jullie leven! De Qor-aan is jullie vlees! De Qor-aan is jullie bloed! De Qor-aan is jullie zenuw! De Qor-aan is jullie eer! De Qor-aan is jullie wereldse leven! De Qor-aan is jullie hiernamaals! De geweldige Qor-aan is de reden voor jullie eer! De geweldige Qor-aan is de reden voor jullie verheffing!

O dienaren van Allaah! Indien jullie de geweldige Qor-aan achter jullie zouden laten, zouden jullie je in een staat van vernedering en ellende bevinden! Want het is het touw van Allaah!

واعْتصِمُوا بحَبْل اللهِ جميعاً وَلاَ تَفَرَّقُوا

En hou je allemaal gezamenlijk vast aan het touw van Allaah, en wees niet verdeeld.
[Soerah Ale-‘Imraan(3): 103]

Het touw van Allaah is Zijn religie en Zijn glorieuze Qor-aan, volgens de meest voor de hand liggende uitspraak van de tafsier-geleerden.

Het is een schande – en wat voor een schande – dat je de Engelse taal goed beheerst, alsof je deze hebt geleerd van haar volk, ermee geboren bent en gezoogd werd met haar letters en literatuur!

Het is een schande dat je één, twee of drie talen beheerst van de niet-arabieren maar je niet eens in staat bent om jezelf uit te drukken in jouw Arabische taal in één enkele duidelijke zin zodat degene die wil begrijpen jou kan begrijpen en zodat de welsprekende welsprekendheid kan horen!

Het is een schande! Het is een schande dat je de reden van je eer verlaat en je vasthoudt aan de redenen van je vernedering! Dit is een schande! Dit duidt slechts op de luiheid van je denkvermogen en dit duidt slechts op het ontbreken van inzicht!

Het is een schande dat het Boek van Allaah -Verheven is Hij- bij jou thuis ligt en voorhanden is maar bedekt is door stof!

Het is een schande dat je je slechts wendt tot het Boek van Allaah wanneer je getroffen wordt door een ramp of wanneer jouw armen achter je rug worden gedraaid.

Het is een schande dat je niet terugkeert tot Allaah behalve wanneer je ziek bent en daardoor onbekwaam wordt.

Het is een schande dat je geen aandacht schenkt aan de gunsten van Allaah voor jou!

Het is een schande dat je de Qor-aan verwaarloosd achter je werpt en deze niet elke ochtend en avond leest!

Het is een schande dat je zelfs geen korte soerah uit het Boek van Allaah -Verheven is Hij- begrijpt!

Het is een schande dat jouw tong de Woorden van jouw Heer -Verheven is Hij- niet uitspreekt!

O dienaren van Allaah, wij moeten wakker worden! Wij moeten verstandig zijn! Wij moeten waakzaam zijn! Want als zelfs wij niet zorgen voor onze eigen belangen, dan zullen onze vijanden zeker niet zorgen voor onze belangen! En als wij onze eer niet beschermen, dan wordt er ook niet van onze vijanden verwacht dat zij onze eer zullen beschermen! En als wij onze religie niet verdedigen, dan zal Allaah -Verheven is Hij- geen overwinning doen neerdalen uit de hemel, behalve nadat Hij ons vervangt door anderen en ons volledig doet verdwijnen!

وَإنْ تَتَوَلَّوا يَسْتَبْدِل قَوماً غَيرَكُم ثُمَّ لاَ يَكونُوا أَمْثَالَكُم

En indien jullie je afwenden, zal Hij jullie vervangen door een ander volk,
waarop zij niet zoals jullie zullen zijn.
[Soerah Mohammed(47): 38]

Hoelang zullen jullie verloren blijven?!

Hoelang zal deze verstoting nog duren?!

Hoelang zullen jullie nog vernederd blijven?!

Hoelang zullen jullie nog blijven zitten?!

Hoelang zullen jullie nog blijven slapen?!

Hoelang zal deze coma nog blijven duren?!

O dienaren van Allaah! De glorieuze Qor-aan roept dag en nacht de harten op en niemand die antwoordt! En de Profeet beklaagt jullie bij Zijn Heer zeggende:

وَقَالَ الرَّسُولُ يا ربِّ إِنَّ قومِي اتخذُوا هَذَا القُرْآن مَهْجُورا

En de Boodschapper zei: O mijn Heer! Mijn volk heeft deze Qor-aan verlaten!
[Soerah al-Forqaan(25): 30]

Vergaar kennis over het Boek van Allaah, laat geen dag voorbij gaan zonder te lezen in de geweldige Qor-aan.

Bron: http://www.rslan.com/vad/items_details.php?id=156

 

By 

E-mail nieuwsbrief