Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/3/8/an-nasieha.nl/httpd.www/wp-content/themes/abomb/admin/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Advies voor de maand ramadaan | an-nasieha

Advies voor de maand ramadaan

• Shaykh Mohammed ibn ‘Omar Baazmoel

O broeders, ik adviseer jullie om de veelomvattende smeekbeden [te gebruiken]. Want voorzeker, de Boodschapper -sallallaaho alayhie wa sallam- hield van smeekbeden met weinig woorden en vele betekenissen. Een voorbeeld van de meest veelomvattende smeekbeden, is dat jij zegt:

اللهمَّ إنك عفوٌّ تُحبُّ العفوَ فاعفُ عنِّي
“O Allaah, U bent de Meest Vergevingsgezinde en U houdt van vergeving, dus vergeef mij.”

لا إله إلَّا أنتَ سبحانَكَ إنِّي كنتُ منَ الظَّالِمينَ
“Niets of niemand heeft het recht om aanbeden te worden dan U, Verheven bent U van elke tekortkoming, voorwaar ik behoorde tot de onrechtvaardigen”

وصل اللهم على محمد، وعلى آله وصحبه وسلم
“O Allaah, moge de zegeningen en vrede zijn met Mohammed, zijn familie en zijn metgezellen.”

En toen de Boodschapper -sallallaaho alayhie wa sallam- al-Hassan ibn ‘Ali -radiallahoe ‘anho- de smeekbede van al-qonoet leerde, beperkte hij zich tot:

اللَّهُمَّ اهْدِنِي فِيمَنْ هَدَيْتَ، وَعَافِنِي فِيمَنْ عَافَيْتَ، وَتَوَلَّنِي فِيمَنْ تَوَلَّيْتَ، وَبَارِكْ لِي فِيمَا أَعْطَيْتَ، وَقِنِي شَرَّ مَا قَضَيْتَ، إِنَّكَ تَقْضِي وَلَا يُقْضَى عَلَيْكَ، وَإِنَّهُ لَا يَذِلُّ مَنْ وَالَيْتَ، وَلَا يَعِزُّ مَنْ عَادَيْتَ، تَبَارَكْتَ رَبَّنَا وَتَعَالَيْتَ
“O Allaah, leid mij samen met degenen die U hebt geleid. En geef mij de gezondheid, samen met degenen die U gezondheid hebt geschonken. En neem mij onder Uw hoede samen met degenen die U onder Uw hoede hebt genomen. En zegen hetgeen wat U mij hebt gegeven. En bescherm mij tegen het kwaad dat U hebt voorbestemd. U bepaalt de voorbeschikking en niemand bepaalt deze voor U. Voorwaar, degene die U als bondgenoot neemt, zal niet minacht worden en degene die U als vijand neemt, zal niet geëerd worden. U bent gezegend, onze Heer, de Verhevene.”

Houd jullie daarom vast aan de Soennah en jullie zullen slagen.

Echter, het lang maken en het overdreven rijmen in de smeekbeden, zoals het gerijm van waarzeggers, en het doen alsof de smeekbeden een nieuwsuitzending zijn, dit behoort niet tot de Soennah.

Verricht van de daden naar gelang jullie kunnen. Sta op in de nacht en bid de taraawieh in de moskeeën, en weet dat het niet gaat om het aantal gebedseenheden, maar het gaat om de aanwezigheid van het hart, de toewijding en het volgen van de Soennah. Een persoon kan beter twee gebedseenheden bidden die geaccepteerd worden, dan dat hij tien gebedseenheden bidt zonder de aanwezigheid van het hart of zonder het volgen van de Soennah.

En pas op voor het kleineren van de moslims. Want het behoort tot de listen van de duivel dat hij ervoor zorgt dat de moslim trots wordt op het gehoorzamen [van Allaah] en de goede daden [die hij verricht heeft], [op een manier] dat hij denkt dat niemand onder zijn broeders op zo’n [goede] manier heeft gehandeld, wat bij hem leidt tot verlies!

Moge Allaah ons succes schenken in het gehoorzamen van Hem en moge Allaah de goede daden van ons en jou accepteren.

Bron: http://mohammadbazmool.blogspot.be/2015/06/blog-post_69.html

By 

E-mail nieuwsbrief