Warning: Attempt to read property "name" on string in /customers/0/3/8/an-nasieha.nl/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/core/fields.php on line 47 Het sluiten van de Ka'bah, moskeeën... - an-nasieha
HomeFiqh (Jurisprudentie)AlgemeenHet sluiten van de Ka'bah, moskeeën...

Het sluiten van de Ka’bah, moskeeën…

• Shaykh Mohammed ibn Saalih al-‘Othaymien

Imaam al-Boekhaarie -moge Allaah hem genadig zijn- zei:

#51 – Hoofdstuk: Het sluiten van het Huis (de Ka’bah) en het erin bidden in iedere gewenste richting.

#1598 – Qotaybah ibn Sa’ied heeft ons overgeleverd, [hij zei] al-Layth heeft ons overgeleverd, van ibn Shihaab (az-Zoehri), van Saalim, van zijn vader (Abdoellaah ibn ‘Omar) die zei:

“De Profeet ﷺ, Oesaamah ibn Zayd, Bilaal en ‘Othmaan ibn Talhah gingen het Huis (de Ka’bah) binnen en sloten de deur. Toen ze de deur openden was ik de eerste die naar binnen ging en trof ik Bilaal aan. Ik vroeg: “heeft de Boodschapper ﷺ erin gebeden.” Hij zei: “Ja, tussen de middelste en Jemenitische (zuidelijke) kolom (pilaar).”
[Sahieh al-Boekhaarie #1598, Sahieh Moslim #1329]


De shaykh: Zijn uitspraak -moge Allaah hem genadig zijn-: “Het sluiten van het Huis (de Ka’bah) en het bidden in iedere gewenste richting.”

De schrijver wil hiermee verduidelijken dat als er een behoefte is om de moskeeën, de Ka’bah en alles wat daar op lijkt te sluiten, daar niets mis mee is. En niet dat er gezegd wordt: ‘Waarlijk dit behoort tot het verhinderen van de moskeeën van Allaah om daarin Zijn naam te gedenken’. Omdat dit voor een belang, een behoefte of soms een noodzaak is. Hier is niets mis mee.

Bron: [uitleg van sahieh al-Boekhaarie, 5/308.]