Warning: Attempt to read property "name" on string in /customers/0/3/8/an-nasieha.nl/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/core/fields.php on line 47 Het belang van Arabisch - an-nasieha
HomeArtikelenArabischHet belang van Arabisch

Het belang van Arabisch

• Shaykh Mohammed Amaan al-Djaamie

Dit is waar wij onze jeugd naar uitnodigen! Het is namelijk niet gepast dat zij tekort schieten in de Arabische taal. Of dit nou gaat om grammatica, morfologie of welbespraaktheid. Het is zelfs zo dat de tegenstanders van deze da’wah en manhadj jullie betichten van tekortkomingen. Zij zeggen dat jullie geen onderscheid kunnen maken tussen een faa’il en maf’oel. En zij zeggen dat jullie niet weten waar grammaticaal ‘kaana’ en ‘inna’ voor staan. Dit is ongepast!


Het is gepast dat jullie jezelf inspannen in het leren van de verschillende disciplines van de Arabische taal. Omdat het begrijpen van de verschillende disciplines van de Arabische taal jullie heel erg goed zullen helpen in het begrijpen van de Qor-aan en Soennah. En dit geldt vooral voor degenen wiens moedertaal niet de Arabische taal is. Voor dezen is het leren van de Arabische taal een individuele verplichting.

Als de geleerden van grammatica hebben geoordeeld dat het leren van de Arabische taal verplicht is en als in het verleden de Arabieren hun kinderen stuurden naar het platteland om de Arabische taal te leren van de mensen van het platteland, dan is tegenwoordig met de huidige mix van moslims – Arabieren en niet-Arabieren –  verplicht om de Arabische taal gedetailleerd en nadrukkelijk te bestuderen.

Deze kwestie is tegenwoordig vergemakkelijkt, de grammatica boeken zijn vereenvoudigd en verduidelijkt. Zoals andere boeken meer aandacht kregen, kregen de boeken van de Arabische taal ook meer aandacht. Het is van belang dat jullie beginnen met de kleinere [makkelijkere] boeken en stapsgewijs [studeren]. Zodat jullie uiteindelijk volledige kennis zullen hebben van de disciplines van de Arabische taal.